Tiada Jaminan Ketulenan Produk Shaklee Untuk Belian Dari eDagang

Tiada Jaminan Ketulenan Produk Shaklee Untuk Belian Dari eDagang ~ Sejak kebelakangan ini kami telah menerima banyak pertanyaan dan persoalan mengenai kesahihan atau ketulenan produk yang dijual melalui platfrom e-dagang yang ada dipasaran sekarang.

Trend masa kini beli online dari laman edagang tapi tidak pada produk shaklee

Dengan adanya platform e-dagang diakui dapat membantu meningkatkan jualan secara atas talian. Mudah dan menjimatkan masa. Tetapi untuk produk kesihatan Shaklee, pihak pengurusan Shaklee TIDAK MEMBENARKAN.

Tiada Jaminan Ketulenan Produk Shaklee Untuk Belian Dari eDagang

Ya sekali lagi diingatkan bahawa pihak pengurusan Shaklee tidak membenarkan mana-mana pengedar sah berdaftar atau mana-mana individu lain untuk menjual produk shaklee di mana-mana platform e-dagang atau e-commerce.

Bukan apa, kerap sangat dapat mesej bertanya tentang cara makan produk Shaklee. Kebanyakan daripada yang bertanya ini sebenarnya dah beli produk Shaklee, tapi tidak tahu cara nak makan.

Apabila di tanya, beli dari siapa? Pengedar Shaklee puan tak beri panduan pemakanan produk?

Ini antara jawapan yang diberikan 😥

Tak bagi cara makan produk shaklee jika beli kat laman edagang

“kita pun tak tanya kat orang tu sebab kita beli pun kat laxxxx”

“Nak tahu je cara makan ubat tu macamana, dia beli kat s*** tapi lupa nak tanya cara makan, dekat website dan botol tu takde tulis ape-ape”

Kami sudah menjangkakan perkara ini pasti berlaku kerana ada segelintir pengguna suka beli produk Shaklee dari laman e-dagang atau e-commerce.

E-dagang ini ialah laman atau platform online untuk jual beli produk.

Tiada jaminan ketulenan produk shaklee jika beli di laman edagang

Kami tidak bertanggungjawab untuk menyantuni sebarang masalah, termasuklah cara makan produk sekiranya anda beli produk Shaklee dari laman-laman tersebut.

Tak Boleh Ke Beli Produk Shaklee Dari Laman e-dagang?

Ya, tidak boleh. Belian anda bagai menggalakkan pengedar Shaklee berniaga dengan cara tidak jujur.

Sebelum ini banyak kali kami inform customer, terutama yang rajin banding harga sana sini, bahawa kami tidak tahu kenapa harga produk Shaklee yang di jual di laman e-dagang jauh lebih rendah. Hakikatnya, kami jual harga standard yang ditetapkan oleh syarikat, iaitu Retail Price.

Tambahan lagi, sebenarnya tak boleh pun jual produk Shaklee di laman e-dagang nie. Illegal.

Aktiviti ini menyalahi Shaklee Code of Conduct. Jadi, macam sesuatu sangat kalau kalian jumpa produk Shaklee di laman e-dagang, dengan harga murah tak masuk akal pula tue.

Kami tidak mahu anda mendapat produk Shaklee yang dah rosak, hampir expired, dan paling menyedihkan kalau anda tidak dapat konsultasi yang betul.

Sijil Halal Shaklee Diiktiraf oleh JAKIM

Notis Rasmi Jaminan Ketulenan Produk Shaklee

Jadi, mari kami kongsikan kepada anda, notis rasmi dari Shaklee Products (M).

Tiada Jaminan Ketulenan Produk Shaklee Untuk Belian Dari eDagang

Sejak akhir-akhir ini kami banyak terima pertanyaan tentang ketulenan produk Shaklee yang dijual dan dibeli dari laman e-Dagang. Dengan ini, kami ingin jelaskan bahawa:

  1. Shaklee tidak pernah melantik atau mengiktiraf mana-mana peniaga online, selain dari Shaklee Products (M) yang menjual produk Shaklee di www.shaklee2u.com.my.
  2. Shaklee Products (M) tidak akan bertanggungjawab sekiranya terdapat sebarang kerosakkan, keraguan dan tamat tempoh dengan produk Shaklee yang dibeli dari laman e-Dagang.
  3. Mana-mana pihak (pengedar Shaklee atau lain-lain) yang menjual produk Shaklee di laman e-dagang adalah tidak diiktiraf oleh Shaklee Products (M) Sdn. Bhd.
  4. Sesiapa yang membeli produk Shaklee dari laman e-dagang tidak akan mendapat Jaminan Shaklee (Shaklee Guarantee).

Dengan ini, kami menyeru semua customer agar sentiasa buat pembelian produk Shaklee secara terus daripada pengedar Shaklee (Shaklee Independent Distributor), ataupun, daftar keahlian Shaklee dan buat pembelian produk Shaklee secara terus dari laman rasmi Shaklee Products (M).

Jika terdapat sebarang keraguan tentang ketulenan produk Shaklee yang dibeli, sila e-mail kepada customerinquiry@shaklee.com untuk penerangan lanjut. Sila sertakan bersama info lengkap penjual e-dagang tersebut dan bukti pembelian. Segala pertanyaan dan aduan akan dirahsiakan.

Belilah Produk Shaklee Dari Pengedar Shaklee Yang Sah

Segalanya sudah terjawab kan. Hanya ada 2 cara yang betul membeli produk Shaklee:

  • Beli produk dari pengedar Shaklee yang sah, dari eSell atau WhatsApp.
  • Daftar jadi ahli Shaklee, dan beli terus dari laman shaklee online ataupun branch Shaklee.

Selain daripada 2 cara di atas ini, hati-hati dengan pembelian suplemen Shaklee anda.

Shaklee Products (M) dan juga kami pengedar Shaklee tidak bertanggungjawab untuk menjamin ketulenan produk, memberi panduan makan, mahupun menanggung sebarang kerosakkan produk.

Jadilah pengguna yang bijak. Jangan sokong penjualan produk Shaklee di laman e-dagang.

Nur Razali
Pengedar Shaklee aktif sejak tahun 2013 (ID: 916214).
WhatsApp Order atau Daftar Ahli Shaklee ke 017-8437316.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Copy past blocker is powered by http://jaspreetchahal.org