Permulaan Asas Untuk Kehidupan Yang Lebih Sihat dan Umur Yang Panjang

Permulaan Asas Untuk Kehidupan Yang Lebih Sihat dan Umur Yang Panjang ~ Adakah anda tahu sains telah membuktikan bahawa ianya tidak mustahil untuk kita menjalani kehidupan yang lebih sihat dan umur yang panjang?

Tubuh yang sihat bermula dengan kesihatan sel-sel tunggal itu sendiri. Makanan yang diambil untuk sel-sel ini akan menentukan kesihatan dan kesejahteraan secara keseluruhan serta memberi kesan yang dramatik apabila usia anda semakin meningkat.

Permulaan Asas Untuk Kehidupan Yang Lebih Sihat dan Umur Yang Panjang

Walaubagaimanapun, sel-sel anda akan terus mengalami kerosakan akibat pendedahan persekitaran harian, tekanan bahkan melalui makanan yang menghasilkan radikal-radikal bebas.

Radikal-radikal bebas ini memberi kesan buruk bagi tubuh dan menyebabkan sel-sel kita menjadi semakin lemah dan tidak berfungsi, seterusnya menyebabkan tindak balas keradangan yang boleh menyumbang kepada penuaan selular.

Jangan bimbang, terdapat satu penyelesaian untuk mencegah penuaan selular.

Permulaan Asas Untuk Kehidupan Yang Lebih Sihat dan Umur Yang Panjang

Resveratrol dan polifenol telah terbukti berupaya meneutralkan radikal-radikal bebas toksik untuk melambatkan proses penuaan di peringkat selular.

Polifenol adalah sekumpulan fitokimia yang terdapat pada tumbuhan dan buah-buahan yang memberi mereka warna serta pada masa yang sama melindunginya daripada penyakit.

Malah, penyelidikan terbaru mencadangkan bahawa resveratrol dan polifenol berupaya melambatkan proses penuaan dan jangka hayat yang lebih lama dan sihat.

Keupayaan Polifenol

Shaklee iskandar puteri terbaik

Kajian makmal mencadangkan bahawa campuran polifenol terhadap 4 bahan-bahan (Muscadine Grape, Polygonum Cuspidatum, Purple Carrot & European Elderberry) boleh:

 • Membantu sel-sel anda melindungi dan membaiki DNA serta memerangi radikal bebas, memastikan sel-sel akan sentiasa sihat*
 • Mengoptimumkan prestasi sel dengan melambatkan pembentukan protein AGE (Advanced Glycation End-Product). Protein AGE dikenali sebagai penyebab kepada sikap tidak bertoleransi glukosa dan penuaan selular*
 • Meningkatkan tenaga selular, membantu memperbaharui dan menyegarkan semula sel anda*
 • Meningkatkan kesihatan Telomeres yang merupakan sebahagian penting daripada sel anda*
Telomeres panjang umur pun panjang

Adakah Anda Tahu? Telomeres adalah topi pelindungan daripada DNA. Panjang Telomere merupakan faktor peramal untuk kesihatan dan umur yang panjang.

Apabila Mempunyai Sel-sel yang Sihat, Anda Boleh:

 • kelihatan dan rasa muda tidak kira apa usia anda
 • kekal bertenaga sepanjang hari
 • mencapai kesihatan yang optimum, mempunyai imuniti yang lebih kuat dan berupaya mengurangkan risiko kesihatan berkaitan umur untuk meneruskan kehidupan di masa akan datang
 • mengekalkan berat badan yang sihat dan meningkatkan fungsi sistem detok anda.

Tambahkan Umur yang Panjang Untuk Usia Kehidupan Anda

Penuaan memang tidak dapat dielakkan, tetapi pilihan harian yang anda buat setiap hari untuk penjagaan diri sendiri boleh melambatkan proses penuaan meningkatkan kemungkinan kehidupan pada usia yang panjang, gembira dan sihat.

Anda boleh memilih untuk mengambil pendekatan pelindungan penuaan dengan mengamalkan diet yang kaya dengan polifenol dan resveratrol.

Shaklee Vivix Gelang Patah

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebotol Vivix hari ini yang kaya dengan polifenol dan resveratrol, boleh terus buat pembelian Vivix secara Online di sini (klik). Pembayaran dengan Kad Debit atau Kad Kredit. Vivix akan dihantar terus kepada anda oleh pihak Shaklee (M).

Soalan Popular Antioksidan Shaklee Vivix!

Anda boleh beli Vivix pada harga lebih jimat dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee, dan terus nikmati penjimatan sehingga 20%. Beli 2 botol Vivix, dan terus dapat keahlian Shaklee percuma + penghantaran kurier percuma seluruh Malaysia + cash rebate bulan hadapan. Best sangat! 😀

Vivix shaklee

Kami sediakan 7 Langkah Mudah dan Cepat Beli Vitamin Shaklee Secara Online dengan Esell.

Untuk pertanyaan lanjut hubungi kami nombor tertera di bawah 😊

*DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Kami ialah Pengedar Sah Shaklee anda di GELANG PATAH, Taman Nusantara, Setia Eco Gardens, Nusa Bayu, Nusa Idaman, Nusa Indah, Iskandar Puteri. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:

SMS/WhatsApp : cahayavitamin.wasap.my

Daftar keahlian (Ekspres Enrollment) Join Now” dapatkan penjimatan hampir 20%!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Comments(6)
 1. Khairul Zamri October 17, 2017
  • Nur Razali October 18, 2017
 2. Farha October 17, 2017
  • Nur Razali October 18, 2017
 3. Farha October 17, 2017
  • Nur Razali October 18, 2017
Copy past blocker is powered by http://jaspreetchahal.org