Manfaat Semulajadi Halia

Manfaat Semulajadi HaliaHalia adalah ubat anti-muntah, sangat efektif untuk muntah dan loya. Halia juga adalah zat yang dapat mengeluarkan peluh, juga udara sebagai perangsang peredaran darah, anti-inflamasi dan antiseptik. Banyak sangat manfaat semulajadi halia ini.

manfaat ramuan semulajadi halia

Manfaat Semulajadi Halia ~ Kesihatan

Halia adalah ubat hebat untuk masalah masalah pencernaan. Antaranya perut kembung, mual, gangguan pencernaan, jangkitan usus dan beberapa jenis keracunan makanan. Halia sangat berkesan bagi mengurangkan tekanan darah tinggi dan demam. Halia juga baik untuk mereka yang mudah mendapat penyakit yang mengakibatkan serangan jantung ataupun strok.

Halia adalah ubat yang efektif untuk ibu hamil. Terutamanya ibu hamil yang mual pada waktu pagi ataupun mabuk perjalanan. Selain itu, halia juga membantu bagi menghangatkan diri pada waktu hujan. 

Manfaat Ramuan Semulajadi Halia ~ Kegunaan Halia

#1 Loya, Mabuk Perjalanan & Mabuk Kehamilan – Campurkan hirisan nipis halia segar ataupun 1/3 sudu hingga 1 sudu teh halia serbuk ke dalam jus, minum sebanyak 3 kali sehari. Bergantung pada  keadaan kita. Untuk dapatkan kesan terbaik minum 1 ataupun 2 jam sebelum memulakan perjalanan.

#2 Teh Halia – Ambil halia sebesar ibu jari kaki dewasa. Tumbuk beberapa kali dengan lesung batu tanpa perlu buang kulit, didihkan air sebanyak 1 cawan bersama halia selama beberapa minit. Tambahkan 2 sudu madu dan kacau. Minum ketika panas. Ramuan ini baik bagi mengubati mual, mabuk, mengidam, sakit tekak. masalah perut, demam dan selsema

Manfaat Semulajadi Halia ~ Kebaikan Peppermint Ginger Plus Shaklee

manfaat semulajadi halia

Peppermint-Ginger Plus Shaklee

Kajian klinikal menunjukkan pengambilan halia sebagai makanan tambahan di dalam diet dapat membantu mengurangkan masalah senak perut – Mowrey DB, Clayson DE, Motion Sickness, ginger and psychophysics. Lancet 192; 1:55-57

  • Mengandungi formulasi empat herba unik
  • Memberikan khasiat pudina dan halia – penggunaan herba, jintan putih dan jintan manis sejak berabad yang lalu dapat melegakan senak perut.
  • Sesuai untuk pengembara yang mengalami masalah senak perut dalam perjalanan.
ubat senak perut

Jintan Manis (Foeniculum Vulgare Miller). Memudahkan penyerapan makanan dan melegakan senak perut. Ditemui dalam Peppermint Ginger Plus Shaklee

Apa Kata Pengguna Peppermint Ginger Plus Shaklee

#1 Melawaskan & Badan Rasa Ringan (Puan Liza)

kebaikan halia shaklee

Melawaskan Badan Rasa Ringan – Peppermint Ginger Plus Shaklee

#2 Tak Rasa Nak Muntah – Puan M

testimoni mabuk perjalanan peppermint ginger plus shaklee

Mabuk Perjalanan – Tak Rasa Nak Muntah

#3 Rasa Mual, Loya dan Pening berkurang semasa tempoh kehamilan (Testimoni Admin CahayaVitamin)

Masa awal kehamilan saya mengalami alahan yang teruk sehinggakan tiada selera makan masa tu teringatkan stok peppermint ginger plus shaklee yang ada di rumah, telan 2 biji selepas 1 jam rasa mual, mabuk, loya dan pening berkurang. Syukur Alhamdulillah, selera makan kembali seperti sedia kala. Saya suka campurkan sebiji peppermint ginger plus dengan teh panas, rasa lega dan nyaman je tekak.

*DISCLAIMER:

These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan pembelian produk Shaklee di vitaminrichshoppe@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 017-8437316 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Comments(2)
  1. Noriza Rahman February 24, 2015
    • Nur Razali February 25, 2015
Copy past blocker is powered by http://jaspreetchahal.org