Ambil Vitamin C Untuk Kekal Sihat

Vitamin C sangat penting untuk keseluruhan perkembangan dan pemulihan sel-sel kita. Selain sangat terkenal akan fungsinya dalam menyokong sistem imun sihat.

Ia juga merupakan antioksidan yang kuat dan berupaya membantu melawan radikal bebas, menyokong proses penuaan yang sihat dan menyokong penyembuhan penyakit.

Ambil Vitamin C Untuk Kekal Sihat

musim demam selsema jerebu ambil vitamin c untuk kekal sihat

Vitamin C tidak berupaya dihasilkan oleh tubuh kita. Ia boleh diperolehi dari sumber lain seperti buah limau, sayur-sayuran dan tambahan vitamin C. Berikut merupakan beberapa khasiat vitamin C:

1. Kesihatan Imun dan Sistem Saraf

Salah satu fungsi terpenting yang diberikan oleh vitamin C adalah untuk menyokong sistem imun dan sistem saraf kita. Tubuh seseorang yang mempunyai keperluan vitamin C yang mencukupi, mampu mencegah jangkitan berbanding mereka yang kekurangan vitamin C.

2. Mengurangkan Tanda-tanda Penuaan

Vitamin C diperlukan bagi menghasilkan kolagen, sejenis protein yang memainkan peranan penting dalam struktur tubuh kita. Kolagen mampu meminimumkan kedutan, tompok-tompok peningkatan usia dan pigmentasi daripada terdedah kepada cahaya matahari. Ia juga menjadikan warna tona kulit lebih baik dan sekata.

3. Penyembuhan

Vitamin C diperlukan untuk menyembuhkan luka di badan kita, membaiki dan mengekalkan tulang rawan, gigi, tulang dan kulit yang sihat.

Kajian menunjukkan kekurangan vitamin C dikaitkan dengan kekurangan pembentukan kolagen dan melambatkan proses penyembuhan pada luka.

Individu yang mengalami kekurangan vitamin C yang teruk mungkin kehilangan gigi, gusi berdarah dengan mudah dan hilang kekuatan tulang mereka.

4. Menyokong Penyerapan Zat Besi

Vitamin C meningkatkan penyerapan zat besi, mineral penting untuk pembentukan sel-sel darah merah dan haemoglobin.

Tips Membeli Vitamin C Yang Menguntungkan

Vitamin C adalah sejenis vitamin larut air, yang tidak boleh dihasilkan, mahupun disimpan di dalam badan. Walaubagaimanapun, pengambilan vitamin C dalam kuantiti yang banyak serentak dalam satu masa, boleh memberi efek tidak baik kepada sistem badan. Ini akan mengganggu penyerapan Vitamin C ke dalam badan.

Sebolehnya, cari Vitamin C yang bersifat Sustained Release, iaitu Vitamin C dilepaskan secara berperingkat di dalam badan. Contohnya, 1 biji Sustained Release Vitamin C Shaklee mengandungi 500gm khasiat Vitamin C. Kelebihan Sustained Release Vitamin C ini ialah, ianya dilepaskan secara berperingkat iaiatu 100gm Vitamin C setiap jam, selama 5 jam.

Tip Pilih Vitamin C Jimatkan Duit Anda

Jom amalkan vitamin C untuk kesihatan dan kecantikan kulit kita. Biar lambat, asalkan selamat, berkesan dan Halal.

Klik sahaja link ini untuk mendapatkan Vitamin C anda sekarang dan juga vitamin imunisasi yang lain. Jadual pemakanan eksklusif Vitamin C akan diberikan kepada anda yang mendapatkan Vitamin C daripada kami.

Lagipun, Vitamin C mempunyai 1001 khasiat baik yang lain untuk kesihatan tubuh badan kita ūüėĄ

*DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Kami ialah Pengedar Sah Shaklee anda di GELANG PATAH, Taman Nusantara, Setia Eco Gardens, Nusa Bayu, Nusa Idaman, Nusa Indah, Iskandar Puteri. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:

SMS/WhatsApp : cahayavitamin.wasap.my

Daftar keahlian¬†(Ekspres Enrollment)¬†Join Now”¬†dapatkan penjimatan hampir 20%!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Comments(2)
  1. Noriza Rahman November 20, 2017
    • Nur Razali December 7, 2017
Copy past blocker is powered by http://jaspreetchahal.org