Alasan Terbaru Perlu Kawal Kolesterol Tinggi

Alasan Terbaru Perlu Kawal Kolesterol Tinggi ~ Paras kolesterol yang tinggi sering dikaitkan dengan masalah jantung. Sekarang ni kita banyak mendengar tentang kematian mengejut yang disebabkan oleh serangan jantung. Kebanyakan kes serangan jantung dikaitkan dengan kadar kolesterol.

Terbaru, berdasarkan kajian yang dijalankan penyelidik Sekolah Perubatan, Universiti Duke, ia turut meningkatkan risiko kanser payu dara. Hasil sampingan metabolisme kolesterol yang dipanggil 27HC, mimik estrogen yang mendorong perkembangan sel kanser. Tidak dapat dipastikan apakah HDL atau LDL, namun apa yang pasti paras kolesterol anda perlu rendah – iSihat

Apakah itu kolesterol? Kolesterol dalam bahasa pasar ialah lemak yang terdapat dalam salur darah. Lemak yang terkumpul dalam salur darah ini boleh menyebabkan salur darah menjadi sempit dan mengeras. Inilah yang menjadi punca sakit jantung.

Alasan terbaru perlu kawal kolesterol Shaklee Vitamin Kolesterol - 0178437316

Kredit Image : newhealth

Alasan Terbaru Perlu Kawal Kolesterol ~ Fakta tentang kolesterol

 • Dianggarkan bahawa satu daripada 3 orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi. Bayangkan kalau berkumpul 3 orang, salah seorangnya mesti tinggi kolesterol. Ramai kan?
 • Paras kolesterol yang tinggi adalah salah satu faktor risiko utama penyakit jantung dan antara cara terbaik untuk merandahkan risiko anda adalah dengan mengurangkan kolesterol secara, keseluruhan, terutamanya kolesterol jahat, LDL.
 • Kajian membuktikan bahawa bahan-bahan semulajadi yang dipanggil sterol dan stanol yang terdapat dalam tumbuhan dapat membantu mengurangkan paras kolesterol LDL dengan ketara.
 • Sterol dan stanol wujud secara semulajadi dalam tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan produk bijirin. Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, sterol dan stanol akan bersaing dengan kolesterol dan akan mengalahkannya untuk diserap dalam usus. Jadi, kolesterol daripada makanan tidak berjaya diserap dan keluar semula melalui najis.
Kolesterol baik dan kolesterol jahat

Kredit Image : medical-labs

Masalah jantung ni adalah punca utama kematian di Malaysia, dan juga seluruh dunia. Kebiasaannya, penyakit ini tiada sebarang tanda. Itulah antara sebabnya mengapa orang yang kita kenali sebagai sihat (dan muda), meninggal tiba-tiba setelah serangan jantung. Serangan jantung yang pertama itu mungkin boleh jadi yang terakhir!

Nutrisi vitamin semulajadi shaklee Set Cegah dan Kawal Kolesterol dicipta khas untuk membekalkan nutrien yang penting dalam mengekalkan jantung yang sihat dan kuat.

Cadangan Produk Shaklee Untuk Cegah dan Kawal Kolesterol Tinggi

Order vitamin kolesterol tinggi shaklee | 0178437316

1. OmegaGuard merupakan minyak ikan terbaik dunia. Dibuat daripada ikan laut dalam yang bebas pencemaran. Berfungsi untuk melancarkan perjalanan darah dan mengurangkan paras kolesterol.

2. Phytocol-ST terbaik untuk menghalang penyerapan kolesterol. Bertindak secara semulajadi untuk merendahkan paras kolesterol.

3. Vivix (Optional)

Vivix merupakan antioksida yang kuat yang boleh mencegah pengoksidaan LDL & mengelakkannya menjadi kolesterol jahat.

Vivix juga bersifat anti radang untuk mencegah keradangan berlebihan yang boleh menjadi punca terbentuknya plak dalam salur darah.

Walaupun ada nutrisi vitamin shaklee sebagai penyelamat daripada kolesterol, namun jangan anggap kita bebas mengambil apa sahaja makanan.

Yang utama dan paling penting ialah menjaga pemakanan dan pastikan makanan yang dimakan adalah seimbang. Mencukupi segala nutrisi yang diperlukan tubuh. Amalkan gaya hidup sihat untuk melambatkan proses penyakit.

Yang kedua, ialah menjalani pemeriksaan saringan terutamanya kesihatan jantung dan paras kolesterol dalam darah. Walaupun awak tu abang sado, paras kolesterol anda mungkin tinggi.

Namun, sekali-sekala bila dah terlupa diri atau makan besar bersama keluarga bolehlah dimaafkan. Sayangi diri anda dan keluarga. Hapuskan lemak-lemak tepu dan degil ini dan singkirkan kolesterol yang boleh membunuh.

Follow FB Nur Razali untuk mengetahui pelbagai tips kesihatan yang ohsem.

WhatsApp 017-8437316 untuk order “Set Cegah dan Kawal Kolesterol Shaklee”.

Daftar keahlian Shaklee di Join Now sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Comments(8)
 1. Noriza Abdul Rahman May 3, 2017
  • Nur Razali June 6, 2017
 2. Kate May 5, 2017
 3. Farha May 5, 2017
 4. Shima May 10, 2017
 5. riangria May 11, 2017
  • Nur Razali June 6, 2017
Copy past blocker is powered by http://jaspreetchahal.org