5 Soalan Popular Mengenai Protein

Pakar pemakanan menyokong pengambilan protein tumbuhan dalam diet harian sebagai satu makronutrien penting untuk mengekalkan kesihatan.

Bagaimana pun terdapat terdapat beberapa perkara yang kita perlu tahu mengenai protein supaya kita dapat membuat pilihan yang tepat untuk kesihatan yang lebih baik.

5 Soalan Popular Mengenai Protein ~ Apa Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Protein

1. Kenapa pentingnya menambahkan protein soya dalam diet harian saya?

Soya tinggi dengan protein dengan rendah lemak. Ia membekalkan 9 asid amino perlu tidak boleh dihasilkan oleh badan.

Soya juga merupakan satu-satunya protein berasaskan tumbuhan yang boleh dicernakan dengan mudah dan memliliki kualiti yang sama dengan protein daripada sumber haiwan.

Protein soya ESP Shaklee berikan tenaga berpanjangan

Apa yang lebih penting adalah FDA telah meluluskan bahawa diet rendah lemak tepu dan kolesterol bersama dengan pengambilan 25 gram protein soya setiap hari boleh mengurangkan risiko penyakit jantung*.

2. Adakah protein soya menjadikan saya gemuk?

protein buatkan makin gemuk?

Penyelidikan klinikal menunjukan pengambilan protein soya memberikan rasa kenyang lebih panjang, menyebabkan pengurangan pengambilan kalori dan mengurangkan kekerapan pengambilan kudapan. Hasilnya, ia membantu menyokong pengurusan berat badan yang sihat*.

3. Adakah ia membuat lelaki bersifat kewanitaan?

Satu analisis saintifik telah dijalankan keatas lebih daripada 30 kajian tentang kesihatan yang berkaitan dengan soya dan hormon lelaki.

Baca : 5 tip pilih sumber protein yang betul

Ia tidak menunjukkan bahawa kedua-dua makanan sama ada soya atau isoflavones (bahan asli ditemui dalam soya) mempunyai sebarang kesan pada tahap testosteron dalam kalangan lelaki.

Secara ringkas, pengambilan soya secara teratur adalah selamat di kalangan lelaki dalam masa yang sama masih boleh mengekalkan sifat kejantanannya*.

4. Bolehkah wanita putus haid mengambil protein soya?

Berdasarkan satu kajian-silang-budaya yang telah dijalankan di kalangan wanita yang telah putus haid, subjek kajian di Jepun yang mengambil makanan bersoya setiap hari dalam jumlah yang tinggi mengalami fasa peralihan menopause yang lebih selesa.

protein menyokong kesihatan tulang

Dalam negara-negara asia, purata pengambilan makanan soya setiap orang dianggar memberikan isoflavones sebanyak 25-45mg.

Baca : Nutrisi penting untuk ibu yang sibuk

Protein soya tidak hanya menyokong zaman peralihan putus haid yang lebih selesa tetapi juga menyokong penjagaan tulang yang sihat dan amat penting untuk menyokong wanita semasa menempuh tempoh yang mencabar ini.

5. Bolehkah saya mengambil protein soya dengan makanan tambahan lain?

Protein soya ialah zat pelbagai guna. Ia melengkapi nutrien lain dengan mudah dan lancar ke dalam diet harian anda. Anda boleh ambil protein soya bersama alfalfa, vitamin B, sterols tumbuhan serta kolagen setiap hari untuk meningkatkan kesejahteraan secara keseluruhan.

Tahukah Anda?

56 tahun kebaikan protein,

✔ Dr. Forrest C. Shaklee mencipta protein soya dengan formula pengasingan yang pertama pada tahun 1961

✔ Protein soya adalah yang terbaik untuk tenaga berpanjangan

✔ Sumber protein soya mudah dibawa dengan rasa yang enak

✔ Kaya dengan kalsium

✔ Membantu mengurangkan kolesterol dalam darah*

56 tahun Shaklee ESP

Tip Penting Memilih Protein

Kelebihan Shaklee ESP

Anda ingin berikan orang yang anda sayangi protein soya terbaik, untuk khasiat terbaik yang diperlukan oleh badan mereka? Hubungi kami sekarang tau 😄

Anda boleh terus mendapatkan Protein Tumbuhan Berkualiti Tinggi ESP Shaklee di butang eSell di bawah (klik). Pastikan produk yang betul sebelum membuat pembayaran, dan anda boleh uncheck mana yang tidak berkenaan. Kemudian sila hubungi kami untuk mendapatkan cara pemakanan eksklusif setelah pembelian dibuat.

ESP shaklee

Kami sediakan 7 Langkah Mudah dan Cepat Beli Vitamin Shaklee Secara Online dengan Esell.

Untuk pertanyaan lanjut hubungi kami nombor tertera di bawah 😊

*DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Kami ialah Pengedar Sah Shaklee anda di GELANG PATAH, Taman Nusantara, Setia Eco Gardens, Nusa Bayu, Nusa Idaman, Nusa Indah, Iskandar Puteri. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:

SMS/WhatsApp : cahayavitamin.wasap.my

Daftar keahlian (Ekspres Enrollment) Join Now” dapatkan penjimatan hampir 20%!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Copy past blocker is powered by http://jaspreetchahal.org